A Common Nordic Vision

Fylte auberginer | VG Nett

image

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3508

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3508

Fylte auberginer – Oppskrifter

Ingredienser

4 pers. 4 auberginer 2 store løk 3 hvitløkfedd 6 plommetomater ¼ ts kanel ¾ dl olivenolje 4 ss hakket persille En klype sukker Salt og kvernet pepper Dressing 2 dl gresk yoghurt 2 ss hakket frisk mynte Salt og kvernet pepper Granateplekjerner til pynt 

Fremgangsmåte

Del auberginene på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet (ikke gjennom skinnet), pensle snittflaten godt med olje. Legg auberginene over på et stekebrett og bak dem i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter til kjøttet har blitt så mykt at du kan skrape det ut med en skje.Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Stek løken myk og gyllen i olje, tilsett hvitløk og kanel, og la det frese videre et par minutter. Flå tomatene, fjern kjernene og hakk opp tomatkjøttet.Skrap ut kjøttet fra auberginene uten å ødelegge skinnet, grovhakk og bland auberginen sammen med løken i pannen. Tilsett tomatene og bland alt godt sammen, tilsett persille, sukker, salt og pepper.Fordel blandingen i auberginene (har du mer olje igjen kan du dryppe den over til slutt). Sett dem tilbake i ovnen og bak videre til auberginene er helt myke.Bland sammen yoghurt og mynte, smak til med salt og pepper. Server de fylte auberginene varme med dressing og granateplekjerner til pynt.Tips: Serveres som en egen rett eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.Oppskriften er laget av VGs kokk Lise Finckenhagen.Skriv ut artikkelenHer inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på VG Nett. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Espen Egil Hansen, redaktør digital. Les mer om vår moderering

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: