A Common Nordic Vision

Jambalaya | Dinmat.no

image

Jambalaya

En spennende og typisk sørstatsrett (cajun) som vanligvis inneholder grønn paprika, løk, stilkselleri, chili, chorizo og kreps eller reker. Om du ønsker kan du bytte rekene ut med kylling.

4 porsjone Inntil 30 min Middels

INGREDIENSER: 50 g chorizo-pølser 400 g reker, rensede 1 løk 1 grønn paprika 1 gul paprika 4 selleristenger 4 Kvast(er) frisk timian 1 ss tomatpuré 4 dl villris 6 dl hønsebuljong (utblandet) 2 ss olje til steking salt og pepper

FRAMGANGSMÅTE: Skjær pølsen i strimler. Rens rekene. Stek reker og pølsestrimler i en stor kjele i 2-3 minutter og legg det til side.

Skrell og hakk løken. Rens paprika og skjær i terninger. Snitt stilkselleri. Ha grønnsakene i gryten og stek et par minutter. Tilsett timian, tomatpuré, ris og hønsebuljong. Kok opp og la det koke under lokk ved svak varme i ca. 15 minutter.

Bland i reker og chorizo og smak til med salt og pepper

Kok risen som angitt på pakken og server enten ved siden av eller bland den sammen med jambalayaen.

Tips: Om du ønsker, kan du bytte reker med kyllingkjøtt.

http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/31616#tabs-comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: