A Common Nordic Vision

Biff Stroganoff | VG Nett

image

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

800 g biffkjøtt i strimler
3 ts mel
3 ss smør
1 ss olje
2 løk, hakket
200 g sjampinjonger i skiver
4 ss tomatpuré
2 ts paprikapulver
2 dl rødvin
3 dl crème fraîche
(1 buljongterning + ca 3 dl vann)
400 g tagliatelle
salt og pepper
Fremgangsmåte

Bland kjøttet med mel i en bolle.

Stek løk i smør og olje til den blir gyllen, tilsett kjøttet og stek det til det får fin farge. Krydre med salt, pepper og paprika.

Ta opp kjøttet og sett til side. Legg i sjampinjongene, og la dem steke i 2 – 3 minutter.

Tilsett tomatpuré og vin, og la det koke litt inn. Om det blir litt lite væske, kan du tilsette litt vann og buljongterning. Legg tilbake kjøttet og tilsett crème fraîche. La det hele koke i 1 minutt.

Kok pastaen i rikelig med saltet vann al dente, og server sammen med stroganoffen.

Du kan også servere poteter til denne retten, enten kokte, bakte, potetmos eller for eksempel ovnsstekte poteter. Ris passer også godt til.

PS: En del oppskrifter på stroganoff anbefaler at kjøttet kokes til det er mørt. Dette tar omtrent en time. I vår oppskrift skal ikke kjøttet kokes, men stekes og tilsettes rett før servering.

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3495

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: