A Common Nordic Vision

image

Flåthen med fy-liste til Frp

LO-leder Roar Flåthen hamret løs mot Fremskrittspartiet da han innledet valgkampen fredag.

FY-LISTE: Flåthen ramset opp alt ved Frps politikk som han mener bryter med arbeidsfolks interesser. Foto: Scanpix

  At de rødgrønne partiene har en dedikert alliert i LO og Roar Flåthen, er ingen hemmelighet. Det viste han på nytt under møtet i samarbeidskomiteen mellom Arbeiderpartiet og LO i Oslo fredag.

– Regjeringen leverer. Det er vi glade for, innledet Flåthen.

– Vi vil støtte de partiene som er med på å utvikle samfunnet slik folk er best tjent med. Vi vil ikke støtte dem som vil rive opp det grunnleggende i norsk arbeidsliv, fortsatte han med klar adresse til Fremskrittspartiet.

Kommentar: Hagens spanjoler

Flåthen ramset opp alt ved Frps politikk som han mener bryter med arbeidsfolks interesser. Og det er ikke lite: Flere midlertidige ansettelser, svakere oppsigelsesvern, skatteskjerpelser for fagorganiserte, massiv privatisering, dårligere velferdstjenester, svekkede tariffavtaler, større lønnsforskjeller, økt overtid og mer ubekvem arbeidstid.

Stor forskjell

– Det er stor forskjell mellom de politiske blokkene i Norge, sa Flåthen, som ikke finner grunn til å frita Høyre fra kritikk.

– Frp er mest ytterliggående, men Høyres arbeidslivsprogram er ikke mer spiselig. Også det partiet vil svekke arbeidstakernes rettigheter og interesser, til fordel for arbeidsgiverne, sier LO-lederen til NTB.

Han har ingenting til overs for forslaget fra Frp-nestor Carl I. Hagen om å hente inn spanske arbeidere på spansk tariff for å bygge en firefelts veitunnel mellom Østfold og Vestfold.

– Enda en måte å tenke kreativt på om sosial dumping fra Frps side. For oss er det selvsagt at utenlandske arbeidere skal følge norske tariffer, sa Flåthen.

– Vi må bevisstgjøre lokalpolitikerne slik at ansvaret ikke skyves ut til aktører som kun har et ønske om å tjene penger, sier Flåthen og sikter til vikarbyråer og private firmaer som utfører velferdstjenester for norske kommuner.

– Vi er klar over at dette skjer også i kommuner som styres av rødgrønne partier, og det er selvfølgelig like ille. Men forskjellen er at de rødgrønne vil gjøre noe med det. Høyre og Frp vil tvert imot ha flere vikarbyråer og flere midlertidige ansettelser, sier han.

– Feig

Frp-nestleder Per Sandberg lar seg ikke hisse opp av uttalelsene fra Flåthen.

– Jeg hadde blitt sjokkert hvis Ap-mannen Flåthen ikke hadde kommet med et slikt utspill i valgkampen, sier han til NTB.

Sandberg mener Flåthen fullstendig undervurderer behovet for omstilling i norsk næringsliv og at mange arbeidstakere selv ønsker økt fleksibilitet i form av midlertidige ansettelser og økt adgang til overtidsjobbing.

Les på E24: Hagen vil ansette spanjoler i tolvtimersskift

– Dessuten er det jo massiv bruk av midlertidige i offentlig sektor, men det nevner ikke Flåthen med et ord. Og her vil vi kutte i bruken av midlertidige ansatte og heller ansette flere på heltid, sier Sandberg, som kaller Flåthen feig.

– Han er feig når han ikke nevner tre sentrale områder der LO er mer enig med Frp enn de rødgrønne. Det gjelder infrastruktur og energi- og industripolitikk – som alle tre har svært stor betydning for næringslivet og arbeidstakerne, sier Sandberg.

http://touch.vg.no/article.php?artid=10098036

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: