A Common Nordic Vision

image

«Du bør bevæpne deg»
Av Joakim Møllersen
Torsdag 28. juli, 2011

I KRIG: Bloggen Gates of Vienna, som var en av hovedinspirasjonene til Breivik, hevder Europa er i krig mot muslimer. Det uthevede sitatet står rett under nettstedets logo.
«Vi er i en ny fase av en veldig gammel krig». Slik blir leserne av bloggen Gates of Vienna tatt imot. Nettsiden med bidragsytere fra store deler av verden ble av Anders Behring Breivik nevnt som en viktig inspirasjonskilde. Breiviks advokat Geir Lippestad vurderer å forsøke å få klienten sin erklært strafferettslig utilregnelig.
– Hele saken tilsier at han er sinnssyk. Han tror han er i krig, og når du er i krig kan du gjøre ting som dette, sier Lippestad.
Det viser seg altså at Breivik ikke er alene om å ha denne oppfatningen.
Religiøs krig
«Denne bloggens tese er, om du liker det eller ei, at vi er i en religiøs krig». Det er en av bloggens to redaktører, Baron Bodissey, som skriver dette i 2004. I posten «Den nyeste fasen av en veldig gammel krig» legges scenarioet fram: «Vi tar feil om vi tror fienden kun vil drepe oss (…) Jihad gir to valg til Vesten: død eller konvertering.»
I innlegg etter innlegg skisseres den dystre framtidsutsikten om et islamistisk Europa, grunnet fortsatt «masseinnvandring» fra muslimske land.
Alle innleggene i bloggen publiseres av de to redaktørene som begge opererer under pseudonym.
Paul Weston, tidligere parlamentskandidat for UK Independence Party, som har rundt 4 prosent av stemmene i Storbritannia, har skrevet flere innlegg på Gates of Vienna. Han argumenterer flittig for at en gigantisk europeisk krig før 2025 er uunngåelig, grunnet muslimenes ønske for å ta over verdensdelen, og den demografiske utviklingen. Krigen vil være så blodig at andre verdenskrig vil se ut som et teselskap, hevder Weston, og den eneste korreksen han får fra andre artikler er at dette vil inntreffe tidligere.
Borgerkrig
Et titall artikler er spådommer om framtidige borgerkriger i forskjellige europeiske land og i flere saker påstås det at krigene mellom muslimer og ikke-muslimer allerede er i gang. En artikkel publisert i 2009 som handler om tilspissing av konflikten mellom Hells Angels og innvandrergjenger i Odense, og den generelle tilstanden i Danmark, heter det: «Dette er krig, Baron [redaktøren, journ.anm.]. Man kommer ikke unna det lenger og det er bedre nå enn i morgen da fienden er sterkere.»
Den norske bloggeren Fjordman er svært innflytelsesrik i dette miljøet, og har blitt hyllet av Breivik. Både han og folkene bak Gates of Vienna har tatt avstand til terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Fjordman er imidlertid helt på linje hva krigsretorikken gjelder.
«Jeg tror fremdeles England vil få den første fullskala eurasiske borgerkrigen, med Nederland kloss bak og muligens Danmark.» Fjordman har uansett et råd til alle i vårt verdenshjørne: «Generelt sett, hvis du lever i et vesteuropeisk land, bør du bevæpne deg veldig snart.»
Som en hær
Anders Behring Breivik har gjennom sine skriverier i forskjellige nettfora, sitt «manifest» og en YouTube-video, kommunisert at han ser på samtlige muslimer i Europa som en slags invasjonsstyrke. Fjordman sammenlikner unge muslimske menns framtreden på kontinentet med en hær:
«Det er akkurat slik en invaderende hær ville oppført seg: Voldtekt, plyndring og bombing. Om mange muslimske innvandrere ser på seg selv som erobrere involvert i en krig blir det hele fullstendig logisk.»
Breivik har hevdet at kriminaliteten begått av muslimske innvandrere mot «innfødte europeere» er massevoldtekt og systematisk folkemord.
Følger partier
Gates of Vienna følger flere politiske partier rundt om i verden – spesielt i Europa. Det nederlandske Frihetspartiet til Geert Wilders, English Defence League, Det østerrikske frihetspartiet (Jörg Haider) og Fremskrittspartiet fra Norge er blant de som får tettest oppfølging.
Tommy Robinson, leder i English Defence League, sa i et intervju med BBC at noe liknende som terroranslagene i Norge kunne skje i Storbritannia, om ikke folk får en plattform for å få ut sine frustrasjoner mot muslimsk innvandring. Han tok sterkt avstand fra en uttalelse av et tidligere sentralt medlem i organisasjonen som sa det var «logisk og uunngåelig» at terroranslaget fant sted, men var ikke langt unna i egne uttalelser:
– Gud forby at dette noensinne skjer på britisk jord, men tiden nærmer seg, og vi er sannsynligvis fem eller ti år unna.

http://www.klassekampen.no/59107/article/item

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: